НА УРОЦІ РОЗГЛЯНУЛИ
1. Джерела та приймачі звуку.
2. Швидеість поширення звуку.
3. Характеристики звуку. Вілуння.
4. Інфразвук та ультразвук.
1. Джерела та приймачі звуку.
2. Швидеість поширення звуку.
3. Характеристики звуку. Вілуння.
4. Інфразвук та ультразвук.
ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
Підручник (Бар.): вивчити §18; виконати вправу №18
ГОТУЄМОСЯ ДО УРОКУ
Гострота слуху — мінімальна інтенсивність звуку, яку здатне сприймати людське вухо.
В одних людей вона знижена або нормальна, в інших — підвищена.
Бувають люди з абсолютним слухом — вони здатні визначати на слух висоту заданого тону.
Людям з музичним слухом властиве відчуття ритму, вони вміють точно повторити заданий тон, музичну фразу.
Передача звукової хвилі вухом.
У процесі сприйняття звуків поєднуються фізика звукових хвиль і біологічні функції багатьох частин людського вуха
Звукова хвиля долає слуховий прохід зовнішнього вуха, потім після барабанної перетинки підсилюється системою слухових кісточок і досягає перетинки овального вікна середнього вуха, далі зумовлює рух рідини внутрішнього вуха і досягає кортієвого органа, у якому формується нервовий імпульс до нервової системи.
СЛУХ - вид чуття або сукупність процесів у слуховому аналізаторі, що здійснюють сприйняття звукової інформації.
Процеси слухового аналізатора: механічне звукопроведення (зовнішнє та середнє вухо), рецепторне звукосприймання (внутрішнє вухо), нервове проведення збудження та кіркове формування слухових відчуттів.
Немає коментарів:
Дописати коментар